Senioři se deště nezalekli, třídenních sportovních her se jich zúčastnilo pětasedmdesát

Navzdory velmi chladnému a deštivému počasí padl účastnický rekord v novodobé historii Sportovních her seniorů. V pondělí 9. září do víceboje v Klementince nastoupilo hned 63 sportovců nad 60 let.

Ukazuje se, že senioři v Mladé Boleslavi si sportovní aktivity užívají a nepřízeň počasí je rozhodně neodradí. Tato akce opět potvrdila svou popularitu a význam pro všechny, kteří se každý rok těší na setkání a společné zážitky,“ uvedla náměstkyně primátora Miroslava Kašpárková. Ta hry zahájila a také předávala medaile a diplomy. Tři nejlepší ve čtyřech věkových kategoriích si navíc odnesli drobné odměny od města Mladá Boleslav, Zaměstnanecké pojišťovny Škoda, městského bazénu, Kultury města Mladá Boleslav nebo Relax jógy Marcely Kafkové.

Všichni včetně nejstaršího dvaadevadesátiletého účastníka se utkali v hodu na koš a na kříž, trefě na branku, minigolfu, kuželkách, pétanquu, střelbě šípy na terč či laserovou puškou na biatlonové terče. Kvůli silnému dešti se některé disciplíny musely upravit či přesunout do vnitřních prostor, přesto nikdo nevzdal a všichni víceboj dokončili. Velký podíl na skvělé náladě měl moderátor a hlavní rozhodčí Pavlín Jirků zvaný Paša. U jednotlivých stanovišť asistovali studenti blízké střední zdravotnické školy.

Sportovní hry seniorů byly opravdu moc fajn. Nečekal jsem, že se umístím,” uvedl Josef Fanta, který vyhrál kategorii 75 až 79 let. Řada seniorů letos na víceboj dorazila poprvé, například vítězka v kategorii nad 80 let Marie Cimbalová nebo nejlepší od 60 do 69 let Jan Lochman ze Suhrovic.

Na pondělní víceboj již tradičně navázal úterní ping-pongový turnaj v Klementince a středeční klání v tenisových čtyřhrách na kurtech LTC v lesoparku Štěpánka. Šestadvacet přihlášených účastníků pak mělo ve čtvrtek vyrazit na výlet vlakem a pěšky na zříceninu hradu Zvířetice, organizátorky ale výšlap musely kvůli počasí zrušit.

V dešti a deseti stupních nad nulou by si nikdo buřtíky pod zříceninou, minimuzeum ani působivý Hrnčířský dvůr neužil. Pokud ještě bude nějaké babí léto, pokusíme se výlet nabídnout znovu, účastníky v takovém případě obešleme přes SMS,” uvedla Hana Kružíková, koordinátorka Komunitního centra Klementinka, které celé hry pořádá.

/foto Zdeněk Kolín/

Výsledky seniorského víceboje

Ženy 60 – 69 let
1. Jana Johnová
2. Růžena Hurychová
3. Hana Dušičková

Ženy 70 – 74 let
1. Eva Dolejší
2. Renata Havlíčková
3. Emilie Pospíšilová

Ženy 75 – 79 let
1. Eva Kulková
2. Marie Nývltová
3. Eva Pavlásková

Ženy nad 80 let
1. Marie Cimbalová
2. Věra Šťastná
3. Miloslava Nohýnková

Muži 60 – 69 let
1. Jan Lochman
2. Karel Žďánský
3. František Dolejší

Muži 70 – 74 let
1. Miloslav Nevyjel
2. Jaroslav Škoda
3. Vladislav Jirků

Muži 75 – 79 let
1. Josef Fanta
2. Jiří Javůrek
3. Zdeněk Purm

Muži nad 80 let
1. Zdeněk Koštíř
2. Jiří Janoušek
3. Vladimír Kadlec

Cena Fair play
Růžena Hurychová

Cena pro nejstaršího účastníka
Miloslav Nováček (92 let)

Nejlepší dvojice
1. Hana Růžičková a Emilie Pospíšilová
2. Eva a František Dolejší
3. Stanislava a Zdeněk Koštířovi

Výsledky turnaje v ping-pongu

Ženy
1. Hana Růžičková
2. Milena Mejsnarová
3. Marie Nývltová

Muži
1. Miroslav Macoun
2. Josef Brůcha
3. Rudolf Kulka

Výsledky turnaje v tenisových čtyřhrách

1. Josef Řehořek a Miroslav Macoun
2. Pavel Hedrlín a Jaroslav Kratochvíl
3. Josef Brůcha a Karel Žďánský