Je vám nad šedesát? Nenechte si ujít Sportovní hry seniorů

Hned na začátku září se můžete těšit už na třináctý ročník Sportovních her seniorů. Stejně jako v minulých letech jej pořádá Komunitní centrum Klementinka. Zúčastnit se může každý nad 60 let.

“Cílem není podat velké sportovní výkony, ale pobavit se a u toho se zdravě hýbat. Jsem rád, že tady takovou akci máme a těší se rok od roku vyšší účasti,” uvedl náměstek primátora Daniel Marek, který má každoročně nad hrami záštitu.

Stejně jako v minulých letech organizátoři očekávají největší zájem hned o zahajující seniorský víceboj, který se koná v pondělí 9. září. Tehdy se soutěžící v několika věkových kategoriích utkají vedle hodu na basketbalový koš nebo granátem či trefy na branku také v pétanquu, kuželkách, minigolfu či střelbě laserovou pistolí na biatlonové terče.

Nejlepší si jako v minulých letech odnesou tašku s drobnými odměnami od Městského bazénu Mladá Boleslav, Zaměstnanecké pojišťovny Škoda, Kultury města Mladá Boleslav nebo Relax jógy Marcely Kafkové. Na všechny včas přihlášené závodníky čeká také medaile, diplom a soutěžní tričko.

V úterý 10. září pak Sportovní hry pokračují ping-pongovým turnajem v Klementince, ve středu tenisovým kláním na kurtech LTC v lesoparku Štěpánka a ve čtvrtek 12. září naváže výlet vlakem do Bakova nad Jizerou a dál pěšky ke zřícenině hradu Zvířetice. Tam si celá výprava opeče buřty, zájemci vyrazí na prohlídku Hrnčířského dvora a pak se vydají buď vlakem, nebo pěšky zpět do Boleslavi. Podobný výšlap se s pozitivní odezvou konal před rokem na Michalovickou Putnu. 

Loni se sportovních her zúčastnilo pětašedesát závodníků od 60 až po 96 let. “Pondělní víceboj byl perfektní. Úžasně vyšlo počasí a překvapilo mě, že jsme se s Marií Rohanovou umístily třetí v soutěži dvojic. Příští rok to musíme vyhrát!” slibovala po hrách loni v září pětasedmdesátiletá Milena Mejsnarová. Nejen na ni, ale i na spoustu známých i úplně nových tváří se těší 9. září v Klementince. Startovné senioři neplatí, nutná je pouze registrace do 1. září, přihlásit se lze na celý program, nebo jen na některý z dnů. Přihláška ke stažení ZDE, prosím doručte ji do Komunitního centra Klementinka buď na info@klementinka.cz nebo osobně.