Příměstské tábory jsou v plném proudu

Laser game či bobová dráha, sprejování a enkaustika, přírodovědecké pokusy nebo tři dny s canisterapeutickými pejsky, takové jsou letošní prázdniny v Komunitním centru Klementinka.

Aktuálně se koná druhý sportovní kemp, který nabízíme ve spolupráci s Fotbalovou akademií Karla Kozmy. Na tom prvním jsme stihli s dětmi celodenní výlet za laser game, návštěvu plavečáku, color run nebo celotáborovou hru na téma olympijských her, v níž po napínavém finále nakonec nečekaně tým Portugalska porazil Česko,” popsala koordinátorka Klementinky Hana Kružíková s tím, že děti v pátek při odchodu vypadaly spokojeně.

Jirka mi říkal, že chce nahlásit na příští rok,” vzkázala hned po táboře maminka desetiletého Jiřího Milfaita. Podobně nadšený byl sedmiletý Robin Christov. “Ptal se mě, jestli vím, který den byl nejlepší v jeho životě. Hádala jsem, že třeba oslava narozenin, ale že prý výlet na laser game,” uvedla Robinova maminka Jana. 

Aktuálně se v Klementince ve vnitřních prostorech komunitního centra i veliké zahrady se vzrostlými stromy koná druhý sportovní kemp, program je podobný, jen děti soutěží za Mexiko a Francii a dnes vyráží na celodenní výlet na bobovou dráhu u Jeřmanic. V dalších týdnech navážou výtvarný a badatelský příměšťák, prázdniny pak uzavře tábor s canisterapeutickými pejsky.

Kromě aktivit čistě pro děti i v době dovolených pokračují také včelařské pondělky pod vedením Martina Weisse, kurz esperanta pro seniory, lidé chodí také pravidelně na bridž nebo na pétanque. Nově pak Klementinka nabízí víkendové kurzy čchi-kungu, nejbližší se koná hned od 3. do 4. srpna a volná místa na tradiční čínské cvičení, které pomáhá zlepšit fyzickou, ale také duševní kondici, ještě jsou.

/foto Zdeněk Kolín/