Letošní superprázdniny zahájil Superkluk

Divadelním představením Superkluk studia Damúza na zahradě Klementinky začaly v pátek 28. června dětem prázdniny.

Smála jsem se od začátku do konce, musela jsem se až krotit. A většinu času se vydržel dívat i můj rok a tři čtvrtě starý syn Mikuláš, s čímž jsem vůbec nepočítala,” zhodnotila návštěvnice Barbora Železník.

Kontaktní vtipnou inscenaci pro malé i velké o tom, že i ty můžeš snadno být superkluk nebo superholka, režíroval Jiří Jelínek, hráli Vítek Maštalíř a Tomsa Legierski. Po skončení padesátiminutového představení si děti podle svých představ vyrobily klobouk vhodný na nejfantastičtější letní výlety a slízaly prvního opravdu prázdninového nanuka.

Chtěli jsme nabídnout nějakou kvalitní nekomerční odměnu pro žáky za vysvědčení. Aby s nimi rodiče a prarodiče nemuseli do nacpaných cukráren, fastfoodů nebo čekat v rozpáleném lokále dvě hodiny na pizzu za korunu. Aby jim prázdniny začaly naplno a s radostí. Snad se to v naší krásné zahradě podařilo,” věří koordinátorka komunitního centra Hana Kružíková s tím, že Klementinka bude i přes léto patřit především dětem.

Letos totiž nabízí hned pět turnusů táborů, od sportovního, přes výtvarný až po badatelský. Volná místa jsou už pouze na příměšťák s pejsky v závěru srpna, na ostatní turnusy zapisují zájemce už jen jako náhradníky.

I o prázdninách je ale samozřejmě možné přijít do zahrady za stínem nebo na kávu. V některých týdnech bude v Klementince naprostý klid, pokud bude zrovna tábor, je třeba se připravit na dětský výskot a pobíhání v míře podle typu příměšťáku. Na výtvarném jej bude asi o trochu méně než třeba na sportovním,” vysvětluje Kružíková s tím, že úplně zavřeno pro náhodné příchozí bude pouze v týdnu od 8. července, kdy je v Klementince pronájem.

V září se komunitní centrum opět vrátí ke všem standardním aktivitám, první velkou akcí budou Sportovní hry seniorů, které začínají v pondělí 9. září. Podrobnosti ZDE, přihláška ke stažení ZDE.

/foto Hana Kružíková/