Léto v Boleslavi odstartovala zahradní slavnost v Klementince

Několik set lidí navštívilo ve středu 19. června tradiční Vítání léta. Akce stejně jako v minulých letech nabídla kvalitní zábavu pro všechny generace.

Nejpekelnější cimbálová kapela Cimbal Hell Band z Rožnova pod Radhoštěm, divadlo Brambůrky z Mostu s představením Perníkajda o partě kamarádů vyrážejících na čundr, vystoupení dramatického kroužku s názvem Ztracené léto, ale také obří bubliny, vyrábění letního parfému nebo kvalitní občerstvení boleslavské kavárny Škoda nezajít, takové bylo Vítání léta 2024. 

Překvapilo mě, kolik dorazilo lidí a že řada z nich jsou mladé rodiny a tváře, které z akcí během roku v Klementince neznám. Mám radost, že komunitní centrum funguje opravdu mezigeneračně,” zhodnotil přítomný náměstek primátora pro oblast školství a kulturu Daniel Marek.

Děti si na pěti stanovištích vyzkoušely minigolf, kuželky, střílení z luku, učily se žonglovat a vyráběly letní parfém pro maminku nebo třeba pro paní učitelku. Za posbíraná razítka na soutěžní kartičce si pak odnesly bublifuk. Malí i velcí si zase z komponentů sestavovali a dokreslovali přáníčka pro prima léto. Nejvíce ale všechny bavilo vytváření stovek bublin pod vedením profesionálního bublináře. V závěru některé z nich za hlasitého skandování dětí díky větru přelétávaly až přes velké domy kamsi na třídu Václava Klementa. 

Na Vítání léta jsme rádi přišli, díky za organizaci a za to, že v Klementince taková akce je a je i pro děti. Mrzí mě jen, že jsem moc nestihla kapelu. Zněla krásně,” uvedla jedna z návštěvnic Marcela Kafková, která dorazila s malým synem, musela ale pospíchat za pracovními povinnostmi. Mnoho lidí během koncertu Cimball Hell Bandu zase ze zahrady Klementinky vyhnaly obavy před zvedajícím se větrem a začínajícím deštěm. Bouřka ale nakonec centrum Boleslavi minula.

Počasí vyšlo skvěle a přišla spousta lidí. Léto jsme tak přivítali, že tu bude co by dup!” uvedla náměstkyně primátora pro sociální oblast Miroslava Kašpárková, která si akci užila ve sportovním především při hře pétanquu. Tu si mohl během Vítání léta vyzkoušet každý zájemce, na nedávno upraveném hřišti totiž ukazovali a vše potřebné vysvětlovali hráči Polabské ligy trénující právě v Klementince.

Léto je pro řadu z nás synonymem pohody, svobody a radosti, pokud by včerejší Vítání léta zůstalo v paměti návštěvníků právě takto, byla bych moc spokojená,” zhodnotila Hana Kružíková, koordinátorka Komunitního centra Klementinka, jež akci s pomocí Dobrovolnického centra pro sociální oblast a knihovnu pořádala.

/foto Zdeněk Kolín/