Dnes odpoledne v Klementince přivítáme léto

Bublinami, cimbálem nebo třeba výrobou parfému ve středu 19. června oslaví lidé na zahradě Klementinky letní slunovrat. Akci připravují pro všechny od malých dětí až po seniory.

I proto přijede kapela Cimbal Hell Band, která na cimbál zahraje nejen Když jsem šel z Hradišťa, ale v podstatě všechno – od Metallicy, přes Mňágu a Žďorp, Adele, Olympic, Elvise Presleyho až třeba po Backstreet Boys,“ uvedl náměstek primátora Daniel Marek, který na akci osobně dorazí popřát návštěvníkům krásné léto.

Nejpekelnější cimbálovka přijede z Rožnova pod Radhoštěm. „Jakmile jsem je viděla, bylo mi jasné, že lepší propojení muziky pro děti, rodiče a prarodiče, kvalitnější spojení moderního s tím nejtradičnějším už nenajdu. Jsem moc ráda, že se podaří Cimbal Hell Band do Boleslavi přivézt,“ vysvětlila koordinátorka Komunitního centra Klementinka Hana Kružíková.

Na Vítání léta dnes odpoledne ale zažijete i mnoho dalšího. Třeba stovky bublin, které si děti budou tvořit a běhat za nimi v prostorné zahradě se vzrostlými stromy. Uvidíte také představení Perníkajda o partě kamarádů vyrážejících na čundr v podání divadla Brambůrky. Malí návštěvníci si vyzkouší stanoviště s úkoly, mimo jiné žonglování, kuželky nebo minigolf. Vyrobí si také vlastní parfém třeba pro maminku nebo paní učitelku. S tátou nebo dědou si zase mohou zahrát partičku pétanquu.

Celou akci zahájí v 15:30 vystoupení dramatického kroužku Klementinky. „Kratinkou hru napsala jeho lektorka Libuše Mikulecká přímo na tělo svým osmi svěřenkyním. Ty do dramaťáku chodí teprve od února a žádné vystoupení proto rozhodně v plánu nebylo. Jenže studentky plné elánu a nadšení přišly s tím, že si ale opravdu nutně moc chtějí zahrát něco před lidmi,“ popsala Kružíková zrod titulu Ztracené léto. „Snad se ho začínajícím herečkám podaří zachránit!“ dodala s narážkou na počasí posledních týdnů Kružíková.

Protože s létem je spojená také spousta dobrot, těšit se návštěvníci mohou na kvalitní občerstvení kavárny Škoda nezajít. Vstup na Vítání léta je zdarma, využít lze vedle průchodu přes dům na třídě Václava Klementa 601 také bezbariérovou cestu přes zahrady z ulice Boženy Němcové.

Program Vítání léta 2024
15:30 vystoupení divadelního kroužku
15:50 představení Perníkajda divadla Brambůrky
16:30 až 18:30 stanoviště pro děti (výroba letního parfému, žonglování, kuželky, minigolf, lukostřelba…)
16:45 bublinová dílna s popraskem Zabublej.cz
17:00 koncert kapely Cimbal Hell Band