Další z akcí, kterou jsme zakončili leden, byla společná snídaně a ochutnávka napečených kynutých buchet! Od povidlových, tvarohových po plněné třešněmi – všechny byly opět výtečné, ale nejvíce odhlasovaných bodů získaly kynuté buchty paní Votrubcové. Gratulujeme a děkujeme!
Diplom za účast si ale opět odnesli všichni účastníci, protože věnovaly především nedělní čas pečení a my jsme za to moc rádi! Společné snídaně nás baví, protože u nich vždy probereme aktuální témata nebo předáme rady ohledně pečení! A příště se chystáme na perník – přidáte se?
Ingredience:
- 500g mouky (hrubá nebo polohrubá)
- 7 dkg cukru
- 10 dkg másla
- 2 žloutky
- 3 dkg droždí
- Špetka soli
- 1/4 mléka
- Vanilkový a moučkový cukr (na posyp)
- Tvaroh, povidla, mák – cokoliv jako náplň
Péct na 160° cca 30 minut (nezapomeňte raději i hlídat a sem tam do trouby nakouknout :-)).
Paní Votrubcová doporučuje také klást důraz především na vypracování těsta a důkladné vymazání pekáče máslem. Upečené buchty pak otočte a pocukrujte.