V Klementince jsme ochutnávaly pravé kynuté buchty!

Další z akcí, kterou jsme zakončili leden, byla společná snídaně a ochutnávka napečených kynutých buchet! Od povidlových, tvarohových po plněné třešněmi – všechny byly opět výtečné, ale nejvíce odhlasovaných bodů získaly kynuté buchty paní Votrubcové. Gratulujeme a děkujeme!

Diplom za účast si ale opět odnesli všichni účastníci, protože věnovaly především nedělní čas pečení a my jsme za to moc rádi! Společné snídaně nás baví, protože u nich vždy probereme aktuální témata nebo předáme rady ohledně pečení! A příště se chystáme na perník – přidáte se?

Ingredience:

  • 500g mouky (hrubá nebo polohrubá)
  • 7 dkg cukru
  • 10 dkg másla
  • 2 žloutky
  • 3 dkg droždí
  • Špetka soli
  • 1/4 mléka
  • Vanilkový a moučkový cukr (na posyp)
  • Tvaroh, povidla, mák – cokoliv jako náplň

Péct na 160° cca 30 minut (nezapomeňte raději i hlídat a sem tam do trouby nakouknout :-)).

Paní Votrubcová doporučuje také klást důraz především na vypracování těsta a důkladné vymazání pekáče máslem. Upečené buchty pak otočte a pocukrujte.